Beograđani dominiraju

Košarkaši Crvene Zvezde odlično su otvorili sezonu i u ABA ligi i u Evroligi. Pobede protiv Žalgirisa kod kuće i protiv Makabija u gostima pokazuju da je Crvena Zvezda na pravom putu. Porazi od enera i od CSKA su bili tesni i ništa se igračima ne može zameriti, Šta više sve je to urađeno uz mnogo kadrovskih problema.
Takođe najavljuje se i daće na poziciju pet stići još jedan igrač.
U ABA ligi takođe odlično izuzimajući poraz u Laktašima. On je bio posledica umora, ali je ujedno i dobra opomena pred izazove koji predstoje.

20200102_185558.jpg

Sa druge strane Partizan je od početka nepobediv ali i ne tako ubedljiv. Na ruku mu je išao lak raspored. Padali su pre svega hrvatski klubovi i na Jadranu crno beli su na čelu tabele. Sinoć su ULEB Cupu startovali pobedom. Pao je nemački Hamburg.
Koliko će crno beli moći zavisi pre svega od toga koliko će mladi napredovati. Ispostavlja se da Miletić a čak i Koprivica nisu na nivou na kome su ostali saigrači. Zato se i pominje igrač na poziciji pet.
Iskreno više bih voleo da oni zablistaju ali njihove mogućnosti ne mogu proceniti. Na poziciji 1 Dalas Mur me je iznenadio. Mislio sam da je promašaj ali on počinje da dokazuje svoj kvalitet. Madar i Trifunović su na momente skretali pažnju na sebe. Ostali na nivou očekivanja. Jedino Kuruks ne može da se nađe. Bio je i odsutan dve nedelje (zbog virusa) ali ni u pripremnom periodu nije bio u formi.
Nadamo se da će i on pronaći svoje mesto.
U narednim danima i Zvezda i Partizan biće pred novim izazovima i do tada Pozdrav.

Goran

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
1 Comment