БИТКОИН: Преко 10.000!

[This Text in English] Велика психолошка баријера од 10.000 долара, пала је много брже и лакше него што су и највећи оптимисти очекивали. Крајем дана, 28. новембра, Биткоин је ту границу најпре дотакао, а током ноћи поново је прегазио без освртања!



Као и пре неколико дана, кад смо објавили продор преко границе од 9000 долара, разлози су у институционалном прихватању, великом ширењу АТМ мреже, и масовном прихватању у државама које су ушле у велике финансијске кризе: Јапан, Индија, Венецуела, Аргентина, Бразил, Зимбабве… и има их све више.

Тимоти Максвел Кајзер, човек који води „Кајзеров извештај“ — @keiserreport на Стимиту — наводи још један разлог:

„Мислим да смо сведоци хиперинфлаторне спирале у коју су фиат валуте ушле према Биткоину.

Он очекује да корекције неће бити пре него што Биткоин досегне 25.000 долара, а тад би могао да постане нека врста финансијске црне рупе, која ће усисати сву готовину која је сад инвестирана у акције и обвезнице. То ће довести до пропасти тржишта акција или обвезница, или оба, „како се цена буде кретала ка 25.000 долара“.

„Биткоин је савршена валута, нешто што у потпуности мења глобалне финансије и тржишта, остављајући банкстере и централне банкаре без посла, чему би се требало радовати јер су они ужасно лоши играчи. Треба да их се ослободимо и пустимо да Биткоин преобликује наш свет“.

— Макс Кајзер

Препорука

Макс Кајзер је бивши берзански брокер и савршено добро зна о чему говори. Његова препорука за оне који желе тек сад да се укључе у Биткоин гласи:

„Немојте тек тако куповати Биткоин а да претходно не научите ништа о њему. Тако ћете, кад корекција наступи, а доћи ће неминовно, разумети шта да радите и да тако избегнете паничну продају. Ко панично купује највероватније ће панично и продавати“.


Српска језичка заједница на Стимиту

Тешко је описати важност омогућавања приступа Стимит платформи људима који не познају довољно ниједан страни језик. Писањем на матерњем, српском доприносите развоју платформе на најједноставнији начин — проширујући круг нових чланова који ће вас природно пратити због помоћи док се не снађу на платформи, а затим и због садржаја који постављате. А пошто се допринос развоју платформе високо цени, ваш текст на српском пре или касније ће доћи у видокруг заједнице која тај допринос награђује. Не заборавите да смо сви овде још на самом почетку (тек око 500.000 чланова), и да ће они који буду развијали локалне заједнице бити у великој предности кад тај број буде 5.000.000, 50.000.000, или још више :)

Ево допуњеног списка корисника који употребљавају српски језик у комуникацији, а уколико ви знате неког ко није на списку, слободно додајте име у коментарима.




Пратите овај блог за нове вести из света децентрализованих криптовалута на српском

БИТКОИН: Питања и одговори (II)
(2. децембар 2017)

БИТКОИН: Питања и одговори (I)
(30. новембар 2017)

Фејсбрука!
(28. новембар 2017)

БИТКОИН: Грозница је почела!
(26. новембар 2017)

БИТКОИН: Ново померање границе
(21. новембар 2017)

Рик Фалквинге, председник Биткоин Кеша
(21. новембар 2017)

Соларна револуција
(15. новембар 2017)

Андреас Антонопулос:
Зашто програмери напуштају банке?
(5. новембар 2017)



img

e-vizitka - 2017-10-28_131026-mala.jpg


H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
12 Comments
Ecency