БИТКОИН: Грозница је почела!

[This Text in English] Пре само пет дана писали смо како је Биткоин пробио границу од 8000 долара, а већ данас око 17:00 CET пала је и граница од 9000! Који су разлози?



Основни разлог свакако је најава масовног прихватања на Волстриту, што значи да се без дилеме може предвидети нови експлозиван раст цене Биткоина. Капитал исисан пореским обвезницима широм света кроз преварни механизам папирних фиат валута сад мора негде да нађе сигурно уточиште пре великог краха глобалног финансијског система установљеног 1944. у Бретон Вудсу. Племенити метали су већ под контролом, али њихова контрола више не може да реши проблем поузданог и брзог плаћања у глобалној економији. Преостале су само криптовалуте.

Управо та грозничава брзина спасавања капитала незајажљивог Волстрита убрзава распад садашњег глобалног финансијског система. На његовим рушевинама биће изграђен блокчеин свет.

У претходном тексту изразили смо тек могућност да Биткоин до краја године пређе ону велику психолошку границу:

Уколико се овај темпо одржи, ето нама Биткоина на 10.000 до краја године!

Али сад више нема сумње да ће се то десити врло брзо. Док ово пишемо, Биткоин се повукао са 9400 на 9280 долара (Извор: coinmarketcap.com). Слушајте вести и чекајте онај звучни сигнал…

Колико?10?
Знате оно, кад чујете да је Биткоин
звекнуо границу од 10.000 долара?



Као референтна криптовалута Биткоин нам показује стање у поређењу с најбољим средством обезбеђења у материјалном свету – златом.

26. новембар, 2017. 22:28 CET
Xe.com: Биткоин према унци злата
1 BTC = 7.13915 oz

Слободно коментаришите и достављајте новије и прецизније податке које нађете.


Српска језичка заједница на Стимиту

Тешко је описати важност омогућавања приступа Стимит платформи људима који не познају довољно ниједан страни језик. Писањем на матерњем, српском доприносите развоју платформе на најједноставнији начин — проширујући круг нових чланова који ће вас природно пратити због помоћи док се не снађу на платформи, а затим и због садржаја који постављате. А пошто се допринос развоју платформе високо цени, ваш текст на српском пре или касније ће доћи у видокруг заједнице која тај допринос награђује. Не заборавите да смо сви овде још на самом почетку (тек око 500.000 чланова), и да ће они који буду развијали локалне заједнице бити у великој предности кад тај број буде 5.000.000, 50.000.000, или још више :)

Ево допуњеног списка корисника који употребљавају српски језик у комуникацији, а уколико ви знате неког ко није на списку, слободно додајте име у коментарима.




Пратите овај блог за нове вести из света децентрализованих криптовалута на српском

Фејсбрука!!
(28. новембар 2017)

БИТКОИН: Грозница је почела!
(26. новембар 2017)

БИТКОИН: Ново померање границе
(21. новембар 2017)

Рик Фалквинге, председник Биткоин Кеша
(21. новембар 2017)

Соларна револуција
(15. новембар 2017)

Андреас Антонопулос:
Зашто програмери напуштају банке?
(5. новембар 2017)



img


H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
1 Comment
Ecency