Коронавирус: Велики петак 2020.

Волео бих да на Велики петак могу да вам се обратим само хришћанским поздравом и жељом за добро здравље. Нажалост, овај Велики петак не личи ни на један ранији у историји…На овај Велики петак, Српска православна црква, као институција, извршила је самоубиство. Самоукинула се као институција. Остала је без вере у победу живота над смрћу, без вере у васкрсење, и позвала вернике да највећи хришћански празник ‘прославе код куће’ – у страху од смрти. Коме је потребна црква без вере?

Потребна је властима. Неопходна је властима ради укидања елементарних слобода и ради гашења сваког покушаја побуне против сулудих поступака супротних интересу народа над којим владају. Чему служи титула патријарха кад о свему може да одлучи председник (без било каквог мешања скупштине) уз савете „струке“?

Да погледамо мало ближе логику те „струке“. Прво што би сваки грађанин Србије, а не само верник, морао да се запита јесте следеће: „Зар вирус напада само у оквиру црквене порте? Зар не напада у ‘Лидлу’ или ‘Идеи’, или у све слабије снабдевеним бакалницама широм земље, него само у цркви?“ Како ће „струка“ објаснити да су ови редови безбедни…


DSCF8623_cr-steemit.jpg

DSCF8626rotfssteemit.JPG


DSCF8625-steemit.JPG

…а литургија у црквеној порти није?

Како ће „струка“ објаснити било коме са зрном соли у глави да вирус напада искључиво у време полицијског часа, а одмара у време које допусти председник? И шта ради скупштина која је била дужна да се састане 48 сати након доношења одлуке о ванредном стању и полицијском часу?

Како ће „струка“ објаснити некоме ко и даље влада сопственим здравим разумом, како је могуће да се у Белорусији, са 9,5 милиона становника, где нема никаквог ванредног стања, где се нормално живи, игра фудбал и хокеј, где се људи чувају као и сваке године од грипа и има само 40 жртава… како је могуће да се тамо не угрожавају животи људи литургијама и литијама?

Како ће „струка“ објаснити некоме ко може да види истраживање професора Дидијеа Раула, који је доказао да је третман хлорокином и ацитромицином поуздано ефикасан, испитан на 2.628 пацијената од 3. марта до 14. априла? Како ће „струка“ објаснити да је упркос медијској халабуци смртност у прва три месеца на најнижем нивоу у последње четири године и у Италији и у Француској?

smt20200417_180047.jpg

Зашто „струка“ крије табеле које показује професор Раул, а које описују да је врхунац ове сезонске епидемије грипа већ прошао, и да ће се и ова, као и све пре ње, угасити сама од себе с топлијим временом?

Emi20200417_180157.jpg

Како је могуће да се „струка“ понаша као да је у питању најстрашнија смртоносна куга у историји света, кад истовремено видимо вест да Србија већ производи Хлорокин?

У Србији, просечно дневно умире 278 људи према подацима Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“. Како ће „струка“ да објасни због чега је необично да током овог пролећа од тих 278 људи, просечно две особе дневно умиру услед респираторних проблема? Дакле не додатне две особе на тих 278, већ две особе у оквиру тих 278. Откад је то разлог за увођење полицијског часа какав није уводила ни фашистичка Немачка пре 79 година? Хоће ли нас власт убудуће држати у кавезима све док понеко понегде у Србији понекад умре, а све у циљу ‘заштите’ нашег здравља?

Где је то „струка“ одједном затурила сасвим истиниту причу о седам најбољих доктора, а то су: Сунце, ваздух, шетња, вода, исхрана, одмор и смех?

Ако ћемо по вери, зар танушне шансе да се грипом може стићи пред Творца, треба да се плаше они који верују у васкрсење?

Ако ћемо по праву, онда је највиша људска вредност — слобода. Сећате се да се каже: „За крст часни и слободу златну!“ Не за ‘здравље златно’, него за слободу. Србима је слобода преко ноћи укинута, а она је изнад здравствене безбедности, јер без слободе нема ни здравствене, ни било које друге безбедности. У то ћете се брзо уверити кад држава пропише обавезно вакцинисање скупим, непотребним и вероватно штетним вакцинама које ће производити Бил Гејтс. И то чак неће бити најтежа последица овог институционалног позива бивше цркве својој пастви. По овом основу, свака следећа сезонска епидемија грипа може бити употребљена против вас, кадгод Бил Гејтс на листи најбогатијих заостане за Џефом Безосом.

Шта нам онда остаје?

Ако сте заборавили, на крштењу сте дали завет да се одричете нечастивог. Нечастиви би да укине прославу васкрсења. Да укине веру. За почетак потражите свештеника који је спреман да на литургију позове народ, као што је то учинио прота Миле Јокић:

Институционална црква се самоукинула, али народу остаје повратак на апостолску цркву – онакву какву је сам Христос поставио, цркву духа која се не може срушити нити забранити. Ето теста вере какав се ретко пружа. Имајте у виду да је људски контакт најбољи природaн начин имунизације, еонима усавршаван. Сунце је највећи убица вируса. А ти вируси најбоље успевају и шире се баш у затвореном простору.

Остављам вам, драге сестре Српкиње и драга браћо Срби, да у свом кућном притвору размислите до недеље шта ћете учинити са својим животима и хоћете ли допустити другима да их контролишу. С надом да ћете на крају сами оживети апостолску цркву Христосову, јер – нема ко други.


* * *

Related posts:

Coronavirus: Liberty will not be restored without action

Coronavirus: Medical Fascism

Коронавирус: Медицински фашизам

Коронавирус: сан сваког психопате

Coronavirus: A Psychopath’s Dream

COVID-19 – Питања за политичаре (Serbian)

Coronavirus: Dropping the Masks

Coronavirus: Social Collapse and an Imminent Rebellion

COVID-19 — Italian Tour [eng/срп] COVID-19 — Италијанска турнеја

Coronavirus Hoax — More Evidence

Досије Корона (Serbian)

Coronavirus: Stealing Your Freedom

Стручњаци из региона о коронавирусу (Serbian)

Коронавирус: Стварање лажних вести (Serbian)

Coronavirus: Creating Fake News

Coronavirus: The Ugly Face of Capitalism

Coronavirus: Cure Known Since 1955!

Коронавирус: Лек познат од 1955! (Serbian)

Коронавирус: Последњи трзај глобализма? (Serbian)

Coronavirus: Event 201 and Future Events

Coronavirus: Conspiracy Theories and a Bitter Truth

Шта је коронавирус и ко је изложен највећем ризику? (Serbian)

Coronavirus, Stock Market and Chelsea Manning Suicide Attempt…

Coronavirus: Fake News and Global Consequences

Coronavirus — A True Story

Coronavirus — a False TriggerHIVE blog20200320_205320.jpg

hive.blog.lighteye_cr.jpg


Instant Access


Universal Basic Income


Google detox starts here!

PocketNet


Check out ABRA and easily invest in 28 cryptocurrencies or BIT10, an index of the top cryptos. Use this link to sign up and get $25 in free bitcoin after your first Bank/Amex deposit, or 1.5% cash back when you exchange cryptos

: 1GZQG69sEKiMXKgGw9TcGcUCBoC4sC1ZYp

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
2 Comments
Ecency